Læseværdige åndelige bøger

Den indviede af Cyril Scott

Den Indviede af Cyril Scott er en triologi bestående af:

 1. Den Indviede

 2. Den Indviede vender tilbage

 3. Den Indviede i den ny verden

  Bøgerne handler om en vismand, der befinder sig i det højere engelske herskab,
  og som boltrer sig som en fisk i vandet, hvor han gør op med folks afhængighed
  af gods og guld.
  Fantastiske lærerige bøger, der trods alderen er skrevet i et nutidigt
  letforståeligt sprog.

Købes i en boglade
eller lånes på biblioteket.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Carlos Castaneda, 1925-98, peruviansk forfatter. Castaneda mødte i sommeren 1960 vismanden don Juan Matus, indianer af yaqui-stammen, og kom i lære som troldmand eller shaman (spansk: brujo). Om sine oplevelser skrev Castaneda ni bøger:

The Teachings of Don Juan (1967, da. Don Juans lære, 197

A Separate Reality (1971, da. En anden virkelighed, 1972)

The Lessons of Don Juan (1972, da. Rejsen til Ixtlan, 1973)

Tales of Power (1974, da.Eventyrernes tale, 1975)

The Second Ring of Power (1977, da. Don Juans ring af kraft, s.å.)

The Eagle’s Gift (1981, da. Ørnens gave, s.å.)

The Fire From Within (1984, da. Ilden indefra,1985)

The Art of Dreaming (1994, da. Kunsten at drømme, 1995)

The Active Side of Infinity (1998, da. Uendelighedens aktive side, s.å.)

Castanedas mange møder med don Juan var selvfølgelig betinget af, at don Juan beherskede spansk fuldt ud. Castaneda er født i Peru, men flyttede i 1950’erne til USA og blev uddannet antropolog ved University of California. I 1970 fik han en ph.d.-grad for et værk, der er meget lig hans tredje bog, Rejsen til Ixtlan.

Don Juans lære og de følgende bøger beskriver, hvordan man bør leve sit liv i søgen efter personlig kraft. Blandt andet lægges der stor vægt på at leve som “kriger”. I bøgerne omdefinerer han mange ord, heriblandt ordet “kriger”. Af mange kaldes dette derfor også for “the peaceful Warrior” eller “den fredelige kriger”. I Eventyrernes tale åbner don Juan for den såkaldte “Troldmændenes forklaring”, som giver et samlet billede og forståelse i modsætning til den ellers sporadiske og tilsyneladende tilfældige lære i Castanedas 1.-3. bog. 1.-4. bog, som omhandler don Juans lære og “don Juans ring af kraft”, hvor don Juan ikke længere optræder, udgør tilsammen grundlærdommen i “en brujos lære”. Don Juans lære giver et indblik i, hvad Castaneda i mangel af bedre ord har kaldt “den ualmindelige virkelighedstilstand”.

Castaneda er af mange blevet klandret for frit at fortælle om “en brujos lære”, som mange mener, brujoerne bør have for sig selv. Om det siger don Juan dog selv, at Castaneda kan skrive, hvad han vil, da det ene og alene er et spørgsmål om, hvorvidt den enkelte har nok personlig kraft til at forstå/udnytte det. Ligeledes lægges der af mange vægt på don Juans og Castanedas brug af hallucinogene planter. Men disse har kun meget ringe betydning og bruges i den første læretid til at give Castaneda det nødvendige spark til at overskride visse af sine grænser. Derudover udføres der i bøgerne handlinger, der strider mod al almindelig fornuft, hvilket har fået mange til at tvivle på don Juans eksistens. Castaneda har dog selv været en af dem, der konsekvent har forsøgt at finde ud af, hvad der skete og få det indordnet “virkeligheden”, hvilket dog sjældent lykkedes ham særlig godt

Jeg mødte Jesus

Genudgivelse i paperback. Hvad stiller man op, når man møder Jesus? Journalisten Charlotte Rørth var hverken et religiøst eller spirituelt søgende menneske, da Guds søn bogstaveligt talt viste sig for hende og talte til hende i en kirke i Spanien. Oplevelsen var et lynnedslag i hendes verden, der tvang hende til at tage sit moderne rationelle liv op til overvejelse. Jeg mødte Jesus er hendes personlige, eksistentielle beretning om at være bange for at miste sin fornuft ogsin familie og om den nagende tvivl, om hun er blevet enhåbløs, småskør excentriker uden mulighed for fodfæste i et nutidens Danmark, der ikke ligefrem opfordrer til at tage religiøse erfaringer seriøst. Vi følger Charlotte Rørth på hendes rejse tilbage i historien og litteraturen om den historiske Jesus, og når hun opsøgerforskere i epilepsi og psykiatri, præster og spirituellevejledere for at finde viden om og afklaring og forståelse af, hvad der skete med hende.

   Den lille prins

Antoine de Saint-Exupéry fortæller det fortryllende eventyr om den lille prins, der forlader sin ensomme planet for at få nogle venner.Antoine de Saint-Exupérys klassiske eventyr for voksne.

Antoine de Saint-Exupéry var en fransk forfatter, pilot og journalist. Hans første to bøger, Postflyveren og Flyvere i natten, var præget af en poetisk fascination af flyvning. Senere værker, Blæsten, sandet og stjernerne og Krigsflyver, viste hans humanistiske filosofi.

 Jonathan Livinstone havmåge   

Richard Bachs fortælling om havmågen Jonathan er en fabel om frihed for menneskene. På smukkeste vis spørger han: Hvordan kan vi blive frie og uafhængige og opnå at leve i nuet uden en masse begrænsninger, der hindrer os i at leve det liv, vi virkelig ønsker?

Persondatapolitik

Alle oplysninger og materiale, der bliver tilsendt bliver øjeblikkeligt slettet efter hver session.

Da jeg har tavshedspligt, kan du være tryg ved at sende fortrolige oplysninger til mig.

Clairview

info@pmdesign.dk

miran@mail.dk

miran@privat.dk

Mobil. 60809700