Anbefalede læseværdige bøger

ILLUSIONER

Anmeldelser
I det sky-skyllede luftrum mellem kornmarkerne i Illinois og den blå uendelighed sætter en mand tro på propellen til sin biplan. For desillusionerede forfatter og omrejsende barnestormer Richard Bach er troen lige så ægte som en fuld tank med gas og gnister, der affyrer i cylindrene. . . indtil han møder Donald Shimoda-tidligere mekaniker og selvbeskrevet messias, der kan få skruenøgler til at flyve, og Richards fantasi svæver. . . . I Illusions, den uforglemmelige opfølgning på hans fænomenale bestseller Jonathan Livingston Seagull, tager Richard Bach luften for at opdage de tidløse sandheder, der giver vores sjæl vinger: at mennesker ikke har brug for fly til at svæve. . . at selv de mørkeste skyer har betydning, når vi først løfter os over dem. . . og at messiaser kan findes på de mest usandsynlige steder-som hømarker, en-trafiklys midtvestlige byer og mest af alt dybt inde i os selv.

Bog, paperback
E-bog, ePub

Den Indviede af Cyril Scott er en triologi bestående af:

 1. Den Indviede

 2. Den Indviede vender tilbage

 3. Den Indviede i den ny verden

  Bøgerne handler om en vismand, der befinder sig i det højere engelske herskab,
  og som boltrer sig som en fisk i vandet, hvor han gør op med folks afhængighed
  af gods og guld.
  Fantastiske lærerige bøger, der trods alderen er skrevet i et nutidigt
  letforståeligt sprog.

Købes i en boglade
eller lånes på biblioteket.

Carlos Castaneda, 1925-98, peruviansk forfatter. Castaneda mødte i sommeren 1960 vismanden don Juan Matus, indianer af yaqui-stammen, og kom i lære som troldmand eller shaman (spansk: brujo). Om sine oplevelser skrev Castaneda ni bøger:

The Teachings of Don Juan (1967, da. Don Juans lære, 197

A Separate Reality (1971, da. En anden virkelighed, 1972)

The Lessons of Don Juan (1972, da. Rejsen til Ixtlan, 1973)

Tales of Power (1974, da.Eventyrernes tale, 1975)

The Second Ring of Power (1977, da. Don Juans ring af kraft, s.å.)

The Eagle’s Gift (1981, da. Ørnens gave, s.å.)

The Fire From Within (1984, da. Ilden indefra,1985)

The Art of Dreaming (1994, da. Kunsten at drømme, 1995)

The Active Side of Infinity (1998, da. Uendelighedens aktive side, s.å.)

Castanedas mange møder med don Juan var selvfølgelig betinget af, at don Juan beherskede spansk fuldt ud. Castaneda er født i Peru, men flyttede i 1950’erne til USA og blev uddannet antropolog ved University of California. I 1970 fik han en ph.d.-grad for et værk, der er meget lig hans tredje bog, Rejsen til Ixtlan.

Don Juans lære og de følgende bøger beskriver, hvordan man bør leve sit liv i søgen efter personlig kraft. Blandt andet lægges der stor vægt på at leve som “kriger”. I bøgerne omdefinerer han mange ord, heriblandt ordet “kriger”. Af mange kaldes dette derfor også for “the peaceful Warrior” eller “den fredelige kriger”. I Eventyrernes tale åbner don Juan for den såkaldte “Troldmændenes forklaring”, som giver et samlet billede og forståelse i modsætning til den ellers sporadiske og tilsyneladende tilfældige lære i Castanedas 1.-3. bog. 1.-4. bog, som omhandler don Juans lære og “don Juans ring af kraft”, hvor don Juan ikke længere optræder, udgør tilsammen grundlærdommen i “en brujos lære”. Don Juans lære giver et indblik i, hvad Castaneda i mangel af bedre ord har kaldt “den ualmindelige virkelighedstilstand”.

Castaneda er af mange blevet klandret for frit at fortælle om “en brujos lære”, som mange mener, brujoerne bør have for sig selv. Om det siger don Juan dog selv, at Castaneda kan skrive, hvad han vil, da det ene og alene er et spørgsmål om, hvorvidt den enkelte har nok personlig kraft til at forstå/udnytte det. Ligeledes lægges der af mange vægt på don Juans og Castanedas brug af hallucinogene planter. Men disse har kun meget ringe betydning og bruges i den første læretid til at give Castaneda det nødvendige spark til at overskride visse af sine grænser. Derudover udføres der i bøgerne handlinger, der strider mod al almindelig fornuft, hvilket har fået mange til at tvivle på don Juans eksistens. Castaneda har dog selv været en af dem, der konsekvent har forsøgt at finde ud af, hvad der skete og få det indordnet “virkeligheden”, hvilket dog sjældent lykkedes ham særlig godt

Jeg mødte Jesus

Genudgivelse i paperback. Hvad stiller man op, når man møder Jesus? Journalisten Charlotte Rørth var hverken et religiøst eller spirituelt søgende menneske, da Guds søn bogstaveligt talt viste sig for hende og talte til hende i en kirke i Spanien. Oplevelsen var et lynnedslag i hendes verden, der tvang hende til at tage sit moderne rationelle liv op til overvejelse. Jeg mødte Jesus er hendes personlige, eksistentielle beretning om at være bange for at miste sin fornuft ogsin familie og om den nagende tvivl, om hun er blevet enhåbløs, småskør excentriker uden mulighed for fodfæste i et nutidens Danmark, der ikke ligefrem opfordrer til at tage religiøse erfaringer seriøst. Vi følger Charlotte Rørth på hendes rejse tilbage i historien og litteraturen om den historiske Jesus, og når hun opsøgerforskere i epilepsi og psykiatri, præster og spirituellevejledere for at finde viden om og afklaring og forståelse af, hvad der skete med hende.

Den lille prins

Antoine de Saint-Exupéry fortæller det fortryllende eventyr om den lille prins, der forlader sin ensomme planet for at få nogle venner.Antoine de Saint-Exupérys klassiske eventyr for voksne.

Antoine de Saint-Exupéry var en fransk forfatter, pilot og journalist. Hans første to bøger, Postflyveren og Flyvere i natten, var præget af en poetisk fascination af flyvning. Senere værker, Blæsten, sandet og stjernerne og Krigsflyver, viste hans humanistiske filosofi.

Jonathan Livinstone havmåge

Richard Bachs fortælling om havmågen Jonathan er en fabel om frihed for menneskene. På smukkeste vis spørger han: Hvordan kan vi blive frie og uafhængige og opnå at leve i nuet uden en masse begrænsninger, der hindrer os i at leve det liv, vi virkelig ønsker?

De ni porte

Fra bogens forord

En ganske almindelig novemberdag i 1999 kom jeg gående på Købmagergade i København. Jeg var på vej til Det Ukendtes Boghandel, hvor jeg ofte kom for at kigge på det store udvalg af spirituelle bøger, musik, røgelse, krystaller etc. Jeg vidste intet om, at jeg lige netop denne dag ville blive ledt til at finde en lille tynd, uanseelig bog på norsk. Og jeg havde heller ingen anelse om, at denne bog ville komme til at forandre mit liv for altid. Bogen indeholdt en række ukendte evangelier, heriblandt Maria Magdalenes evangelium.

Lad mig være ærlig og fortælle, at de første gange jeg læste Maria Magdalenes evangelium, gav det ikke meget mening for mig. Men noget i mig fik mig alligevel til at vende tilbage og læse det igen og igen. Over årene er min interesse vokset støt, og jeg har ofte taget evangeliet frem, når jeg er blevet ramt af indre eller ydre kriser og gennem fordybelse i ordene og den iboende energi er blevet inspireret til at finde nye veje.

Jeg blev født af en kvinde, som ikke gav udtryk for sine egne behov og følelser. Hun var folkeskolelærer og levede og åndede for dette kald. Hun gav alt til sine elever, men glemte sig selv. Min far forlod familien tidligt, og min barndom og ungdom var præget af ensomhed og mangel på omsorg og kærlighed. Det blev en af de væsentlige årsager til, at jeg allerede i min tidlige ungdom følte en indre tilskyndelse, et kald, til at undersøge og forsøge at forstå den menneskelige psyke, og til at jeg som voksen uddannede mig til psykoterapeut.

Min spirituelle vej begyndte som barn, hvor jeg mærkede en stærk længsel.Gennem min meget religiøse farmor fandt jeg tro på den Gud, som jeg mødte i Bibelen og som KFUK spejder. Jeg mistede dog troen efter min at far forlod familien, men den spirituelle længsel var der stadig.

Som 19 årig fødte jeg mit første barn, og jeg oplevede en stor taknemmelighed over livets mirakel i mødet med dette lille perfekte væsen. Da min anden søn tre et halvt år senere blev født, var han meget tæt på at dø og chokket over dette, åbnede mig til mit eget indre liv og spiritualitet. Jeg oplevede en stærk feminin energi og kraftfuldhed, som fyldte mig op og støttede mig i visdom og kærlighed. Det gav mig det, jeg havde længtes efter. Da jeg mange år senere fandt Maria Magdalenes evangelium, var der mange ting, der faldt på plads, og i årene der fulgte åbnede og udvikledes tankerne, som i sidste ende skulle blive til denne bog.

Bogen er bygget op som ni porte. Hver port er en indgang til et indre rum, hvori transformation og personligt arbejde kan foregå. Den henvender sig til det moderne spirituelle menneske som ønsker at inspireres til at bruge den transformationsenergi og støtte, der ligger i Maria Magdalenes evangelium. Der vil helt bevidst forekomme gentagelser i teksten. De er der for at påvirke det Lille Jeg med henblik på at transformere sindet.

Bogen er blevet til i et tæt samarbejde med Sibila Reventlow og er essensen af den visdom og inspiration, jeg over mange år har samlet gennem mine gentagne læsninger af Maria Magdalenes evangelium.

 

Da jeg hentede bogen ved udgivelsen, stod det mig fuldkommen klart, at jeg måtte skabe et sted, der huser alle de aktiviteter, som bogen inspirerer til. Efter en del søgen efter egnede, centrale lokaler, er De Ni Porte, Institut for Spiritualitet åbnet i Hellerup.

De ni Porte - Marianne